LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

6.7.2014

Mejä-koe 6.7.2014 Anttila (Kouvola)

Huh, taas on yhdet kokeet käytynä. Kyllä oli mukava viikonloppu, sääkin suosi meitä. Lämmintä oli, mutta ei kuitenkaan ihan älytön helle! Lauantaina käytiin tekemässä jäljet. Sain taas mahtavan parin ja päivä sujui mukavasti. Tällä kertaa en ollut edes viimeinen, joka lähtee lauantaina kotiin jälkien teon jälkeen kuten yleensä vaikka tehtiin 2 voittajaluokan jälkeä ;)

Sunnuntaina oli  vielä vähän lämpimämpi päivä. Lähdettiin matkaan koirien kanssa 15 yli 6. Otin myös Jekun mukaan, ettei sillä olisi niin tylsä ja pitkä päivä kotona. Olin itse opastamassa päivän toisella jäljellä ja Noppe jäljesti neljännen jäljen.

Jekku oli mukaan kokemassa koehuumaa ja kannustamassa kaveria ;)

Noppe jäljesti hienosti lämpimästä säästä huolimatta, loppua kohti vauhti kiihtyi eikä kuumuus haitannut sitä yhtään. Noppe sai oleilla aamupäivän ilmastoidussa autossa, se varmasti vaikutti jaksamiseen. Nopen jälki oli 24:15 h vanha. Nopen jäljestys oli etenevää ja varmaa aina viimeiselle makuulle asti. Viimeisen makuun ja kaadon välillä oli jäljen yli mennyt jokin, joka sai Nopen huomion. Päättäväisesti Noppe poikkesi jäljeltä ja lähti jäljestämään jotain ihan muuta kuin verijälkeä. Tiesin, että oltiin jo lopussa ja pelkäsin, että se menee kaadon ohi, mutta onneksi niin ei käynyt. Tuomari tuomitsi hukan ja mentiin takaisin jäljelle. Siitä Noppe otti itsenäisesti taas veren hajun muistaen mitä pitikään tehdä ja matka jatkui kaadolle varmoin ottein. Onneksi vieras haju ei kiinnostanut Noppea ihan mahdottoman paljon vaikka se sille harhautuikin. Nerollahan tuli eka kokeessa eka osuudella 3 hukkaa melkein samasta kohdasta... Noppe ei ole onneksi ihan niin riistaherkkä!

Noppe ja päivän kunto.

Tuomarina meillä oli Jarno Hynninen, tässä hänen arvostelu Nopen työskentelystä:

Noppe nuuhkaisee alkumakauksen ja lähtee hyvin etenevään, rauhallisvauhtiseen ja pääosin maavainuiseen jäljestykseen. Osuudet mennään tarkasti jäljellä lähes loppuun saakka, jolloin koira poistuu mulle jäljelle, ei palaa ja tuomitaan hukka. Loppu sujuu hyvin sorkalle, ja se nuuhkitaan. Kulmat selviävät pienillä kaarroilla, katko myös, jäljen tekijän jälkien avulla. Makausten osoittamisessa pieniä puutteita. Lähes virheetöntä jäljestämistä harhajäljelle lähtöön saakka.

Tuloksena VOI2 ja 39 pistettä.

Noppe pokaalinsa kanssa.
Tarkemmat pisteet löytyvat Nopen omilta sivuilta kotisivujen kautta. Moni koira jäi eilen nollille, onnistujia oli aika vähän. Nopen suorituksesta jäi hyvä mieli pienestä seikkailusta huolimatta, kyllä se on ihan oikean lajin parissa. Matka jälkivalioksi jatkuu taas :)

Ei kommentteja: