LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

27.4.2015

Noppe Iitissä VOI2/32



Hienot uudet opasteet! :)

Huh, olipa rankka viikonloppu mejä-kokeiden merkeissä. Lauantaina lähdin kotonta jälkien tekoon klo 9 ja olin kotona illalla samaan aikaan. Lauantaina kello oli jo melkein 13 kun lähdin suunnistamaan voittajajälkeä. Siinä manikin tunti poikineen kaikenkaikkiaan, suunnistus + veretys 3h yhteensä. Siihen päälle vielä avojälki ja päivä olikin jo kääntynyt iltaan. Mutta metsässä oli hauskaa mukavan parin ansiosta ;) Eipä tullut montaa tuntia yössä nukuttua, mutta aamulla taas klo 06:30 kohti koepaikkaa. Jälkien teossa nähtiin kesän ensimmäinen kyy :(
 
 
Lauantaina sää oli mitä mainioin, sunnuntaina taas päivä alkoi tasaisen harmaana. Aamupäivän aikana alkoikin vesisade ja vettä satoi melkein kaatamalla koko päivän. Olo oli kuin uitetulla kun tultiin Nopen kanssa metsästä, mutta onneksi oli kuivia vaatteita mukana yllin kyllin. Nopen jälki meni pääosin mukavassa maastossa, keskivaiheilla oli paljon kaatuneita puita ja niiden johdosta jälki meni aikamoista siksakkia, mutta se ei Nopen nenää haitannut :) Katkokulmakin meni hienosti, saappaiden jälkiä pitkin osittain. Ainut mikä jäi harmittamaan oli hukka, joka tuli toisella osuudella. Edellisen jäljen opas sanoi, että varmasti jänis meni meidän jäljen yli: Noppe lähti määrätietoisesti jäljeltä oikealle, kehoitin sitä kaksi kertaa palaamaan jäljelle, mutta ei, vauhti vaan kiihtyi ja lopulta kun tuomari huusi hukan niin Nopella oli jo ajohaukku päällä... viime kesänä alkanut hukka per koe putki näköjään jatkui vielä :( Nopen työskentely oli mielestäni erinomaista ja tarkkaa, sorkan jäljet ei Noppea kiinnostaneet lainkaan. Nopen vauhti oli sopivaa ja sen motivaatio oli hyvä.
 
Noppe kaadolla.
 
Nopen jälki meni melko ison ojan yli ja siitä Nopella ei meinannut uskallus riittää yli. Hukka oli jo alla ja kannustin Noppea hyppäämään pari kertaa, tästä lähti vielä lisäpisteitä. Sen verran se hiulasi ojan vartta pitkin ja empi, että pelkäsin tulevan jo toisen hukan. Kannustuksesta huolimatta Noppe ei mennyt ojan yli vaan jatkoi edelleen pientareen tarkistusta, lopulta kuitenkin ylitti ojan ja matka jatkui. Tuloksena siis VOI2 ja 32 pistettä. Tarkemmat pisteet löytyy kotisivuilta.
 
Jäljen ikä 23:45. Tuomarina oli Esa Pekkarinen:
Koira aloittaa tarkan täysin maavainuisen jäljestyksen, joka etenee miellyttävää reipasta vauhtia. Ensimmäinen osuus tarkasti. Katkokulmalla veretyksen loppuun josta rengastaen jalanjälkiä hyväksikäyttäen uudelle osuudelle. Toinen osuus tarkasti, mutta osuuden loppupuolella koira poistuu määrätietoisesti jäljeltä, eikä palaa kehoituksista huolimatta. Hukka. Kulma tarkasti. Kolmannella osuudella tarkastuksia ja suuntaa haetaan puunrunkoja kierrellessä. Kulmat tarkasti. Viimeisellä osuudella ojan ylitys vie aikaa. Kaadolle suoraan ja se kiinnostaa. Makuista ensimmäinen yli, toinen osoitetaan ja loput ohitetaan. Osaava jäljestäjä, vaikka tänään kiusaus vei voiton.
 
Noppe palkintoineen.

Lihapullat suoraan pokaalista.

Nam nam :)

Näissä kokeissa kun vauhti oli hitaampaa, ei kulmat tuottanut Nopella minkäänlaista päänvaivaa. Kulmien tehotreenaus voidaan siis jättää ja siirtyä makuiden harjoitteluun. Yhden makuun Noppe pysähtyi osoittamaan hienosti, mutta muut se meni yli pysähtymättä. Treeniä, treeniä ja treeniä :)

Ei kommentteja: