LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

30.4.2017

Jekun ensimmäiset rally-tokokisat 80/100 pistettä!

Eilen käytiin Jekun kanssa Imatralla ensimmäisissä virallisissa rally-tokokisoissa. Yhteensä koirakoita oli ilmoittautunut 34 kpl, joista alokasluokassa oli 17. Alokasluokan oli määrä alkaa klo 13:40 rataantutustumisella, joten oltiin paikalla hyvissä ajoin puoli 1 aikaan. Silloin juuri avoin luokka oli lopettelemassa, joten kisat olivat hyvin aikataulussa. Koska kyseessä oli ensimmäiset kokeemme, ensin piti ostaa kisakirja, johon kirjataan kaikki koiran tiedot sekä säkäkorkeusluokka, Jekku on luokassa <40 cm. Tätä tietoa tosin tarvitaan vasta avoimessa luokassa, jossa hyppyesteen korko määräytyy koiran koon mukaan. Kisakirjan tietojen kirjaamisen jälkeen tuomari vahvisti kisakirjan allekirjoituksin ja pääsimme odottamaan luokkamme rataantutustumista. Ilmoittautumisen jälkeen vein Jekun autoon odottamaan.

Jekku lämmittelee sylissä, 4 astetta ja kova tuuli :/

Olen aina ajatellut, että rataantutustumisaika 15 min on jotenkin pitkä, mutta se menikin todella nopeasti. Ensin tuomari piti alkupuhuttelun ja sitten hän esitteli radan. Sen jälkeen kerkesin vielä kaksi kertaa kiertää radan läpi ajatuksella ja kerran vielä tein yleissilmäyksen. Sitten olikin jo aika täysi. Meidän vuoro oli viidentenä, joten katsoin muutaman koirakon suorituksen ja hain Jekun autosta. Jekku keskittyi hyvin, kisat olivat tuulisella ulkokentällä. Ehkä olosuhteetkin olivat meille suotuisat, vieraassa sisähallissa keskittyminen olisi voinut vähän herpaantua uusien hajujen vuoksi.

Rataan tutustuminen alkamassa.

Minusta rata vaikutti helpolta ja vauhdin muutos -tehtäviä ei ollut lainkaan. Ensimmäisenä liikkeenä oli 360 asteen ympyrä vasempaan, siinä meillä rintamasuunnat meni pipariksi kun Jekku meinasi lähteä suoraan lähdöstä tutkimaan omiaan, mutta sain sen lopulta hyvin liikkeeseen mukaan. Tämän olisi tietysti voinut uusia, mutta jotenkin en ensimmäistä liikettä halunnut lähteä uusimaan vaan sain sen tehtyä jotenkuten onnistuneesti niin ei vire laskenut heti eka tehtävään... Toinen virhesuoritus tuli täyskäännös vasempaan -tehtävällä. Jekku seurasi rinnalla vähän liian edessä niin ei saatu tehtyä käännöstä kunnolla, lopulta se oli jo rintamasuunta minua vastaan, joten tästäkin tuli -10 pistettä. Tämänkin olisi voinut uusia, koska tehtävä on helppo ja se osataan, mutta jotenkin kun senkin sain lopulta korjattua niin en lähtenyt uusimaan. Väärin suoritetusta liikkeestähän tulee -10 pistettä, mutta jos liikkeen uusii ja se menee onnistuneesti toisella kerralla, ei tule kuin -3 pistetä.  Mutta onhan se mahdollista että uusimisen jälkeekin menee vielä huonosti, joten sitten on jo -13 pistettä kasassa. Vain semmoisia liikkeitä kannattaa uusia, mitkä koira todella osaa. Yhteensä saatiin siis 2x-10 virhepistettä väärin suoritetuista tehtävistä, joissa molempina syynä rintamasuunnan säilymättömyys.

Radalla oli liikkeestä maahan-meno sekä istumisesta maahan meno, ne meni molemmat hienosti. Jekku saikin tuomarilta maininnan arvostelulomakkeeseen, että "olipahan mainiot maahanmenot". Tuota liikkeestä maahanmenoa vähän jännitin, kun joskus Jekku menee maahan istumisen kautta, mutta osaa kyllä tuon suoraan maahanmenonkin. Nyt se meni oikein hyvin.

Kisarata.
 Tässä video meidän suorituksesta: https://youtu.be/UeHo-Gy8oQA


Oman vuoron jälkeen odotetettiin, että kaikki muut koirakot suorittavat radan. Lopuksi tuomari vielä vahvisti arvostelulomakkeet ja sen jälkeen saimme tietää tulokset. Olin todella tyytyväinen meidän pisteisiin ja suoritukseen kaiken kaikkiaan :) Nyt sitten seuraavaksi Haminan kisat 4.6. ja sen jälkeen ainakin Kouvolan kisat heinäkuun puolessa välissä. Kaiken kaikkiaan kisapäivä oli mukava, turhaa odottelua ei ollut juurikaan vaikka monta tuntia oltiin kisapaikalla. Päivä sujui jouhevasti ja toisten kisasuorituksia oli kiva seurata.

Kaikki tulokset (klikkaa isommaksi).

Ei kommentteja: