LINKIT:


Kotisivut
Neron selkäpäiväkirja

Yhteydenotot sähköpostilla osoitteeseen kennelprimatax@gmail.com

5.6.2017

Jekun toiset rally-toko kisat, 84 pistettä!


Oman vuoron odottelua. (Kuvan räpsäsi Helena Metiäinen)
Sunnuntaina kävimme Jekun kanssa Haminassa rally-toko kisoissa. Päivä oli kaunis, mutta kylmä sillä tuuli oli kova. Kisat oli järjestetty jalkapallokentällä, eli olimme tällä kertaa nurmikentällä. Alokas-luokassa oli 19 koiraa ja luokka alkoi klo 15 aikataulun mukaisesti. Puolitoista tuntia meni koirakkojen suorituksessa, joten noin 5 min per koirakko. Meidän numero oli 10. Tässä meidän suoritus videona, kiitos Anna Rikkinen kuvaamisesta:



Alokas-luokan rata.
Rata oli minusta helppo, ei ollut vauhdinmuutos-tehtäviä ollenkaan. Ainut epävarma like oli liikkeestä maahan meno. Senhän Jekku kyllä osaa, mutta se on ihan fifty-sixty fiiliksen mukaan miten se sen suorittaa aina: istumisen kautta vai suoraan maahan. Näissä kisoissa mentiin istumisen kautta, joten virhe "väärin suoritettu tehtävä" ja -10 pistettä. Kahdelta kyltiltä saatiin -1 "puutteellinen yhteistyö" kun Jekku meinasi antautua hajujen vietäväksi, sain sen kuitenkin hyvin mukaan. Toiseksi viimeinen kyltti oli käännös vasempaan, menin varmaan jotenkin liian reippaasti kun Jekku ajoi kulman suoraksi. Tämän tehtävän tajusin heti uusia, joten siitä tuli vain -3 pistettä. Jos en olisi uusinut, se olisi ollut -10 pistettä joten näin säästimme yhteensä 7 pistettä. Alla olevat kisakuvat 3 kpl otti Olga Toppinen.

Koira eteen oikealta sivulle.
Rally-tokossa on erittäin tärkeää tuo uusimisen oppiminen, milloin kannattaa uusia ja milloin ei. Minusta sillon kannattaa aina uusia jos koira tekee liikkeen väärin ja tietää että se on koiralle tuttu liike, jonka se varmasti osaa. Jos on epävarma koiran osaamisesta, ei kannata uusia. Väärin suoritetusta liikkestä tulee -10 pistettä, uusimisesta -3 pistettä. Jos uusii ja vieläkin epäonnistuu uudestaan, tulee siis yhteensä -13 pistettä.

Lähestyminen kyltille. Hieno kontakti!! <3

Koira eteen oikealta sivulle, istu.

Seuraavat RT-kisat onkin sitten heinäkuussa :) Minusta on kiva katsoa tuota videota, kun Jekulla heiluu häntä kovasti koko radan ajan. Kehun sitä koko ajan se selvästi siitä palkkautuu, vaikka todellisuudessa se varmaan mieluummin ottaisi taskussani olevia nameja ;)

Ei kommentteja: